Belgische Ruitersportfederatie zet eventingcoach Mark Phillips op straat

Mark Phillips is niet langer coach van de Belgische eventingploeg. Dat meldt de Belgische Ruitersportfederatie KBRSF vrijdag in een persbericht. De Brit, in 1972 zelf nog goed voor olympisch goud als eventingruiter, was anderhalf jaar actief als coach van de Belgen. De beslissing kwam er na overleg met de topsportruiters.

"In aanloop naar 2015 is er een werkgroep opgericht, samen met de liga's (VLP en LEWB) en onder begeleiding van BOIC met ruggespraak naar Bloso en Adeps. Deze werkgroep zal op korte termijn een nieuwe coach voorstellen aan het directiecomité KBRSF. In deze werkgroep worden ook de ruiters vertegenwoordigd door Karin Donckers, Virginie Caulier en Jarno Debusschere", meldt de KBRSF.

"De KBRSF neemt hiermee opnieuw een stap in de algemene herstructurering die aan de gang is en wenst te benadrukken dat het afdwingen van een selectie voor de Olympische Spelen in Rio, zowel voor jumping als voor eventing, het hoofddoel van het sportief jaar 2015 blijft", klinkt het nog.

Een kleine maand geleden besliste de KBRSF ook al om afscheid te nemen van de Duitser Kurt Gravemeier, de coach van de Belgische jumpingploeg.