Belgische roeiers zitten aan vier medailles in Coupe de la Jeunesse

De Belgische roeiers verzamelden al vier medailles, waarvan twee gouden, op de Coupe de la Jeunesse in het Hongaarse Szeged. Vrijdag zorgden de Belgische meisjes voor een eerste goud in de junioren acht. Zaterdag toonde Tom De Borger zich de sterkste in de skiff. De zoon van olympisch zilverenmedaillewinnares Annelies Bredael won met een lengte voorsprong op de Italiaan Davide Iacuitti.

Marlon Colpaert en Calvin Govaert zetten de medailleoogst voort met brons in de dubbeltwee. Ze waren minder dan één seconde te traag voor zilver, dat de Polen Zwertowski en Puzyna op zak staken. Het goud ging naar de Italianen Giarre-Caldonazzo, die meer dan een lengte voorsprong hadden.

Ilse Vandenhouweele en Chloë Zulke volgden het voorbeeld van Colpaert en Govaert en werden eveneens derde in de dubbeltwee en dat op amper tachtig honderdsten van het zilver.

De acht met stuurman voor jongens, de slotwedstrijd en koninginnenrace van de eerste volledige wedstrijddag, bracht voor België niet het verhoopte resultaat. Onze landgenoten werden vierde. Ze strandden op 94 honderdsten van een podiumplaats.