Belgische junioren zevende in teamcompetitie

Op het Europees kampioenschap turnen in het Bulgaarse Sofia is België gisteren zevende (op 30 landen) geworden in de teamcompetitie voor junioren. Florian Landuyt (Sportac Deinze), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) en Bernard Pire (FfG) verzamelden 241,85 punten.

De Britse topfavorieten overklasten iedereen. Met 254,094 punten verwezen ze Rusland (252,395) en Frankrijk (246,402) naar de ereplaatsen.

De Belgen startten sterk, met een vijfde plaats na de sprong. Ook op de grond (6e) en aan het rek (6e) deden ze het goed. Aan de ringen (9e), het paard met bogen (10e) en de brug (12e) werden echter wat foutjes gemaakt.

Individueel behaalden Jonathan Vrolix en Florian Landuyt een mooie 18e en 19e plaats. Zij komen dus vrijdag opnieuw in actie in de allroundfinale. Vrolix plaatste zich ook voor de grondfinale, Landuyt voor de sprongfinale. De toestelfinales worden zondag geturnd.

Bij de senioren wordt ons land vandaag vertegenwoordigd door Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Donna-Donny Truyens (Blauwput Omnisport), Kristof Schroé ('t Spagaatje Hoogstraten), Thomas Neuteleers (Olympia Houthalen) en Maxime Gentges (FfG).