Belgische acrogymmeisjes turnen gezwind naar finaleplaatsen

BELGA
Op de Europese Spelen in Bakoe heeft het Belgische meisjestrio in de acrobatische gymnastiek vandaag geen steken laten vallen. Zowel in de balans- als de tempocompetitie eindigden Kaat Dumarey (15), Julie Van Gelder (21) en Ineke Van Schoor (19) bovenin tijdens de kwalificaties. Zondag vinden de finales plaats.

De Belgen waren sinds hun recente zege op de wereldbeker in Varna favoriet en maakten die status ook waar. Op de muziek van Het Zwanenmeer van Tsjaikovsky turnden ze in de balanscompetitie naar de eerste plaats. Daarna voegden ze er een tweede plaats in de tempocompetitie aan toe.

"We zijn tevreden dat we met de balansoefening mochten beginnen. In het begin van een competitie ben je altijd wat nerveus, en zo konden we vertrouwen opdoen", reageerde Ineke Van Schoor, die met haar teamgenoten al bekendheid verwierf door hun deelname aan het VTM-programma Belgium's Got Talent.

"We zijn de camera's ondertussen gewend. Die storen ons niet", vulde Julie Van Gelder aan.

De meisjes waren overigens aangenaam verrast door de sfeer in de sporthal. De duizenden toeschouwers moedigden de atletes enthousiast aan. "Het was een erg leuke sfeer, zeker toen ze tijdens onze oefening begonnen te klappen. Dat geeft een bijkomende energie", zei Ineke Van Schoor. "Ik was wel wat nerveus voor de start want dit is een toch een groot evenement. Maar nu het achter de rug is, voel ik me prima."