Belgisch jumpingteam triomfeert in Nations Cup

PHOTO_NEWS
Gregory Wathelet, Judy-Ann Melchior, Olivier Philippaerts en Jos Lansink hebben België de overwinning bezorgd in de finale van de Furusiyya Nations Cup. Het Belgische jumpingteam haalde het voor Groot-Brittannië en Nederland.

Olivier Philippaerts (Armstrong), Judy-Ann Melchior (As Cold as Ice), Jos Lansink (For Cento) en Gregory Wathelet (Conrad) moesten slechts vier strafpunten noteren. Groot-Brittannië en titelverdediger Nederland kwamen allebei aan acht strafpunten. De Britten waren sneller, zodat zij op het zilver beslag legden.

De zege leverde de Belgen 500.000 euro op. Voor Europees vice-kampioen Wathelet kwam daar nog eens 200.000 euro bij omdat hij als enige ruiter zowel donderdag in de kwalificatie als vandaag in de finale een nulronde reed. Ook Melchior bleef vandaag foutloos, Philippaerts stootte één balk af voor vier strafpunten. Voormalig wereldkampioen Lansink kreeg acht strafpunten achter zijn naam, maar dat was het schrapresultaat. De Belgen hadden zelfs een fout meer mogen maken, want waren ook nog eens sneller dan de Britten en de Nederlanders.