België organiseert samen met Frankrijk, Nederland en Slovenië het EK volleybal 2019

afp
Het Europees kampioenschap volleybal van 2019, met voor het eerst 24 deelnemende landen, wordt een gezamenlijke organisatie van België, Nederland, Frankrijk en Slovenië. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een algemene vergadering van de Europese volleybalbond (CEV) in het Poolse Krakau. De Red Dragons zijn hierdoor automatisch geplaatst voor de eindronde van het EK. De speelsteden in ons land zijn Antwerpen en Brussel.

Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van TopVolley Belgium, stelde het project in Krakau voor aan alle Europese landen. Door de uitbreiding van het aantal ploegen en de vernieuwde formule zal het kampioenschap enkele dagen langer lopen dan voorheen: van 13 tot 29 september 2019.

Elk organiserend land is niet alleen gastheer voor een poule met zes ploegen, maar organiseert daarnaast een play-offwedstrijd en een kwartfinale. Voor de poulefase in ons land zijn de Lotto Arena in Antwerpen en Paleis 12 in Brussel al vastgelegd. Het Sportpaleis staat in optie voor de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Ljubljana en in Parijs. Voor de medailles wordt er gespeeld in Parijs.

Blijk van vertrouwen in België als gastland
"Ik ben zeer tevreden met het feit dat de CEV opnieuw voor België kiest voor een EK," aldus De Dobbeleer. "We hebben ons twee keer kandidaat gesteld bij de CEV voor de organisatie van een EK en twee keer heeft de CEV ons het tornooi toegewezen, eerst met de vrouwen in 2015 en nu ook voor de mannen. Dat is een serieuze blijk van vertrouwen in België als organiserend land. Bovendien zal de lottrekking voor het EK in februari 2019 in Brussel plaatsvinden."

In 2005 kende de CEV voor het eerst een EK-organisatie toe aan twee landen: Italië en Servië. Later volgden nog Oostenrijk en Tsjechië (2011), Denemarken en Polen (2013) en Bulgarije en Italië (2015). Het EK voor vrouwen van 2015 was een samenwerking tussen Nederland en België. In 2019 zullen voor het eerst vier landen gastheer spelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.