Belgian Tornados zetten afdaling in, al waagden vier moedigen zich eerst nog aan laatste klimmetje

Photo News

Na het bereiken van hun doel, gisteren kwamen de Belgian Tornados aan in het Basecamp (5.364 meter) van de Mount Everest, beleefden onze mannelijke spurtbommen vandaag “een ongelofelijke dag”. Ze sliepen in Gorakshep op een hoogte van 5.160 meter boven de zeespiegel, al doken de temperaturen in de slaapkamers onder nul. Om 4u hadden Julien Watrin, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Dylan Borlee nog zin in een klim naar de Kala Patthar (5.545m), waar de vier heren en fotograaf Vincent Kalut de zonsopgang konden aanschouwen. 

Nadien stond er een tocht van 9u op het programma om af te dalen naar Pangboche (3.900m). Er werd halt gehouden bij de gedenktekens van de Sherpa’s (de plaatselijke Tibetaanse bevolking, red.) die in de Everest het leven had gelaten. Aan het einde van een slopende dag was de hele groep bijzonder moe. 

Jacques Borlée en zijn team willen met hun expeditie ook geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen. Wie een gift wil doen, kan dat via: sos-kinderdorpen.be/BelgianTornadosNepal

De tocht van vandaag.
RV De tocht van vandaag.
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Toch heel veel karakter bij die 400 meter lopers, proficiat mannen.

  • Karel Mens

    dit is met andere woorden die mooie natuur kapot maken - wat een helden