Belgian Lions verpletteren IJsland in laatste wedstrijd vierlandentoernooi

BELGA
Op het internationaal basketbaltoernooi in het Poolse Bydgoszcz hebben de Belgische mannen vandaag hun laatste wedstrijd gewonnen. De Belgian Lions haalden het met sprekend gemak van IJsland, het werd 86-46 (rust:36-20). Maxime De Zeeuw was voor België het best bij schot. De Brusselaar was goed voor 21 punten.

Eddy Casteels startte met Sam Van Rossom, Quentin Serron, Matt Lojeski, Axel Hervelle en Maxime De Zeeuw. In het eerste kwart sloegen de Lions meteen een kloof van 13 punten. In het tweede quarter speelden de IJslanders beter mee, maar in de tweede helft maakten de Belgen korte metten met IJsland.

De Lions bereiden zich voor op het EK, dat van 5 tot 20 september plaatsvindt. In de groepsfase nemen ze het in het Letlandse Riga op tegen Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Tsjechië. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de achtste finales, die in het Franse Rijsel afgewerkt worden. De finalisten plaatsen zich techtstreeks voor de Olympische Spelen. De derde tot de zevende spelen een pre-olympisch kwalificatietoernooi.