Belgian Lions stunten net niet tegen Frankrijk

BELGA
In een vriendschappelijke basketbalinterland hebben de Belgian Lions gisteren in Saint-Quentin een nipte 74-72 nederlaag geleden tegen Frankrijk. Bij de rust stonden de Belgen 32-41 voor. Hun maximale voorsprong bedroeg zelfs veertien punten: 27-41 in de 19e minuut. Tot de 31e minuut behielden ze het voortouw (60-61). Het was de in Brugge geboren Fransman Tony Parker die met 24 punten een Belgische stunt voorkwam.

Voor België was Pierre-Antoine Gillet met 13 punten het best bij schot. De eerste twee kwarts waren voor de Belgen (16-21, 16-20), de volgende twee voor de Fransen (25-16, 17-15).

De Lions bereiden zich voor op het EK, dat van 5 tot 20 september plaatsvindt. In de groepsfase nemen ze het in het Letlandse Riga op tegen Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Tsjechië. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de achtste finales, die in het Franse Rijsel afgewerkt worden. De finalisten plaatsen zich techtstreeks voor de Olympische Spelen. De derde tot de zevende spelen een pre-olympisch kwalificatietoernooi. .