Belgian Cheetahs hebben WK-ticket beet na tweede stek in B-finale: “Om zulke emoties te beleven, train je elke dag”

BELGA
De Belgian Cheetahs zijn vandaag op de World Relays in het Japanse Yokohama op de tweede plaats geëindigd in de B-finale van de 4x400 meter. Met dat resultaat mogen ze naar het WK in Doha (27 september tot 6 oktober). 

Hanne Claes, Paulien Couckuyt, Liefde Schoemaker en Camille Laus zetten een tijd van 3:31.71 op de tabellen. Laus maakte voor de Belgen op het einde het verschil. Alleen Nederland (3:29.03) deed beter. Om hun ticket voor het WK in Doha te halen, moesten de Belgen binnen de top tien eindigen. Dat lukte met een tweede tijd in de B-finale dus net. 

Laus, Claes, Couckuyt en Lucie Ferauge plaatsten zich gisteren met de twaalfde tijd in de reeksen voor de B-finale. Later vandaag lopen de Belgian Tornados de A-finale van de 4x400m. Het zal de eerste wedstrijd zijn dit weekend van Jonathan Borlée. Zijn broer Dylan start, Robin Vanderbemden volgt dan, Jonathan Borlée loopt als derde en Jonathan Sacoor moet het tot slot afmaken. 

Nadien is het de beurt aan de gemengde estafetteploeg. Julien Watrin, Lucie Ferauge, Hanne Claes en Jonathan Sacoor wagen hier (normaliter) hun kans in de finale. Net als de Tornados heeft het gemengde team door de plek in de A-finale al het WK-ticket op zak. 

Laus: “Om zulke emoties te beleven, train je elke dag” 

“Dol ben ik op zo’n wedstrijd. Het is om zulke emoties te beleven dat we elke dag trainen”, geniet Laus na. Ook haar teamgenoten leefden mee met de sprint van Laus en keken vol vertrouwen. Paulien Couckuyt: “Ik zag haar vertrekken en ik wist dat dit goed ging komen, ongelooflijk die sprint”. Camille Laus geeft er nog wat uitleg bij: “Ik hoopte in mijn sprint dat de anderen zouden breken en dat gebeurde. Als je zo kan terugkomen, geeft dat echt een boost, ik ben dol op zulke wedstrijden.”

De strategie na zaterdag werd helemaal veranderd. Hanne Claes: “We wilden Camille op het einde hebben, omdat ze echt die eindsprint heeft.” “Onze coach Carole Bam had dat beslist”, licht Camille Laus toe, “dat kwam me goed uit, want mijn laatste rechte lijn is meestal nogal snel.”

Paulien Couckuyt kreeg ook een andere rol. Zaterdag liep ze als vierde, in de B-finale zondag als tweede: “Ik had daar meer stress voor, want het moeilijke punt is na honderd meter tussen de anderen schuiven. Ik was heel snel gestart, maar ik heb mijn opdracht volbracht, als derde de stok doorgeven, net achter de Nederlandse en de Duitse.”

Het grote doel was met de drie teams een ticket pakken voor het WK voor Doha. De Tornados en de gemengde ploeg slaagden daar zaterdag al in en nu ook de Cheetahs. Paulien Couckuyt: “Als je een doel vooropstelt en je haalt dat ook, dan is dat geweldig.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • SAM Bedfort

    Super gelopen dames. Allemaal daar trouwens.