Belgian Cats zijn te sterk voor Hongarije en bemachtigen ticket voor olympisch kwalificatietoernooi

BELGA
De Belgian Cats hebben tegen Hongarije een ticket voor het olympische kwalificatietoernooi bemachtigd. Na een moeizame start vochten de Belgische basketdames terug en wonnen ze met ruime cijfers. Het werd 72-56.

De vreugde was groot bij de Belgian Cats:

De Belgian Cats stonden voor een belangrijke wedstrijd in de geschiedenis van het Belgische vrouwenbasketbal. Ze waren reeds uitgeschakeld voor de Europese titel, maar konden mits winst tegen Hongarije een ticket afdwingen voor het Olympisch kwalificatietoernooi. En dat zou een grote stap voorwaarts zijn. 

Maar de Cats namen een rampzalige start - niet de eerste keer op dit EK. Ze kwamen snel 0-9 achter. Coach Philip Mestdagh kon er niet mee lachen. “Wanneer gaan we spelen? Morgen of wat?”, pepte hij zijn dames op. De Hongaren begonnen vervolgens te missen, maar de Cats konden niet optimaal profiteren. Na vier minuten spelen hadden ze amper twee punten. Nauwelaerts benutte haar weinige speelminuten wel en nam de Belgen op sleeptouw, waardoor ze de schade konden beperken. Het eerste kwart eindigde op 12-17. 

BELGA

Op voorsprong in tweede kwart

In het tweede kwart kwamen ze meer onder stoom. Zowel aanvallend als verdedigend gaven ze een betere indruk. Julie Allemand en Kim Mestdagh maakten enkele belangrijke punten en de Cats incasseerden drie minuten lang geen punt. Halverwege het tweede kwart hadden ze een 20-17-voorsprong te pakken. Bij de rust stond het 39-25.

In het derde kwart zakte het niveau van de wedstrijd. De Belgian Cats bleven de partij wel aanvoeren. Zonder nog veel tegenstand van de Hongaren konden ze de wedstrijd makkelijk uitspelen. Na het derde kwart hadden ze een kloof van twintig punten, en dat gaven ze in het vierde kwart niet meer uit handen. Ze wonnen hun duel tegen Hongarije met 72-56.

BELGA8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk hosten

  Proficiat, verdient na twee keer nipt verlies tegen Europese top landen....

 • Werner Gielis

  proficiat maar weer niet rechtstreeks uitgezonden, en in het journaal waren de overwinningen van de beter betaalde tennissers belangrijker blijkbaar

 • marc van gestel

  goede wedstrijd! hebben wel nood aan verdedigende rebound in de toekomst om aan de top te blijven.

 • Michel Bloeyaert

  Na een moeilijk begin een fantastisch ploeg gezien, die vlot hun spel aan de Hongaren opdrongen. Emma vandaag niet in de rol van scoorster, eerder afleidingsmaneuver met uitstekend spelinzicht, ook zij die tot nog toe heel weinig minuten kregen waren uitstekend, zeker Nauwelaers, ook Linskens was paraat tot ze spijtig genoeg onzacht kennis maakte met het parket, Kim Mestdagh vuurde haar 3-punters af zoals het hoorde en ook Wauters speelde haar beste wedstrijd van het tornooi. Top vrouwen

 • Pol Wijnants

  Topprestaties maar zonde van al die gemiste kansen. Eigenlijk hadden ze finale moeten spelen.