Belgian Cats winnen tegen Finland ook tweede EK-kwalificatiematch

De Belgian Cats, hier op een archiefbeeld.
BELGA De Belgian Cats, hier op een archiefbeeld.
De Belgische basketbalvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen in de kwalificaties voor het EK 2021 in Frankrijk en Spanje. Op bezoek bij Finland trokken de Belgian Cats met 58-85 aan het langste eind. Bij de rust gaf het scorebord 30-42 aan.

De nummer vijf van het voorbije EK kwam in Espoo, vlakbij Helsinki, niet in de problemen tegen het zwakke broertje in poule G. Het team van Philip Mestdagh leidde met 13-20 na het eerste quarter. De Finnen stribbelden nog wat tegen, maar bij de rust keken ze toch al tegen een twaalfpuntenkloof aan. Het derde quarter wonnen de Belgian Cats met 9-34, waarna ze hun voet van het gaspedaal haalden. Emma Meesseman was andermaal de uitblinker met 32 punten. Verder plukte ze zeven rebounds en was ze goed voor vier assists.

Donderdag openden de Belgian Cats in Charleroi de EK-kwalificatiecampagne met een 83-66 zege tegen Oekraïne, Finland ging met 71-48 onderuit bij Portugal. Zondagavond ontvangt Oekraïne Portugal. De volgende speeldag is voorzien op 12 november 2020, dan trekken de Belgen naar Portugal.

De negen groepswinnaars en de vijf beste tweedes stoten door naar de EK-eindronde. Begin februari 2020 werken de Belgian Cats het belangrijke olympisch kwalificatietoernooi in Oostende af.

Emma Meesseman, hier op een archiefbeeld.
BELGA Emma Meesseman, hier op een archiefbeeld.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.