Belgian Cats openen race richting EK overtuigend: 83 - 66 tegen Oekraïne

Marjorie Carpréaux dirigeerde de Belgian Cats naar een vlotte overwinning.
Photo News Marjorie Carpréaux dirigeerde de Belgian Cats naar een vlotte overwinning.
De eerste horde is genomen. De Belgian Cats hebben het openingsduel in de EK-kwalificatie makkelijk naar hun hand gezet. In de Spiroudôme van Charleroi werd het 83-66 tegen Oekraïne.

Onze nationale basketbalvrouwen namen een blitzstart: 16-2. Een dreun waarvan Oekraïne nooit echt herstelde. In het tweede kwart sloop er even wat twijfel in het basket van de Cats (23-21), maar onder impuls van sterspeelster Emma Meesseman stonden er bij de pauze alweer 43-30-cijfers op het bord. Een voorsprong die de Cats, met een weer fitte Ann Wauters op haar 39ste prominent aanwezig, in de tweede helft bestendigden. Ook Kyara Linskens (16 punten) en Kim Mestdagh waren goed bij schot. Meesseman kroonde zich met 22 punten de topschutter, ondanks dat ze na de pauze gespaard werd en net geen 23 minuten op de court stond.

België zit in een poule met naast Oekraïne ook Finland en Portugal. Zondag staat een uitmatch in Finland op het programma. De negen groepswinnaars en vijf beste tweedes plaatsen zich voor het EK 2021 dat in Spanje en Frankrijk plaatsvindt. De twee gastlanden zijn automatisch geplaatst. Op het voorbij EK deze zomer eindigde België als vijfde, waardoor ze net naast een olympisch ticket grepen. In februari 2020 werken de Belgian Cats daarom het belangrijke olympisch kwalificatietoernooi af.

WNBA-kampioene Emma Meesseman kroonde zich tot topschutter.
BELGA WNBA-kampioene Emma Meesseman kroonde zich tot topschutter.
Kim Mestdagh ook opnieuw in de dubbele cijfers.
BELGA Kim Mestdagh ook opnieuw in de dubbele cijfers.
Ann Wauters.
BELGA Ann Wauters.
BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bruno Suykens

    En zonder verlaagde sociale zekerheidsbijdrage en verminderde bedrijfsvoorheffing. Wat een schril contrast met het voetbal. Daar is de term “sport” zo goed als dood en vervangen door de begrippen “prestige” , “fixen” en “geld”.Weerom een mooie prestatie van dit Basketbalteam.