Belgian Cats in tweede bokaal bij WK-loting

BELGA

België (FIBA-28) zit in de tweede bokaal bij de loting voor het WK vrouwenbasket, die dinsdagnamiddag in het Spaanse San Cristobal de la Laguna (Tenerife) uitgevoerd wordt. Turkije (FIVB-7), Griekenland (FIVB-20) en Letland (FIVB-26) zitten ook in die bokaal met Europese deelnemers en zijn dus de landen die België al zeker ontloopt in de groepsfase.

De Verenigde Staten (FIVB-1), als titelverdediger, Europees kampioen Spanje (FIVB-2), vice-Europees kampioen Frankrijk (FIVB-3) en Australië (FIVB-4) zijn de reekshoofden in de eerste bokaal. In de derde bokaal zitten Canada (FIVB-5), China (FIVB-10), Japan (FIVB-13) en Argentinië (FIVB-15), in de vierde Senegal (FIVB-17), Zuid-Korea (FIVB-16), Puerto-Rico (FIVB-22) en Nigeria (FIVB-34).

De zestien landen worden onderverdeeld in vier groepen van vier. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barrages. Het WK wordt van 22 tot 30 september op Tenerife gespeeld. Voor de Belgian Cats, die vorig jaar brons veroverden op het EK, wordt het de eerste WK-deelname.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.