Belgian Bullets vervangen Holthof door Vercruyssen

Sophie Vercruyssen.
PHOTO_NEWS Sophie Vercruyssen.
De Belgische bobsleevrouwen treden donderdag op het WK in het Duitse Winterberg aan met remster Sophie Vercruyssen in plaats van Annelies Holthof. "Sophie en Elfje Willemsen vormen momenteel het sterkste team", zegt Hanna Mariën, voorzitster van de Belgische Bobslee- en Skeletonfederatie.

Pilote Elfje Willemsen haalde onlangs samen met Holthof tot tweemaal toe zilver in de Wereldbeker. In de laatste twee WB-manches spaarde Holthof zich voor het WK, waardoor Vercruyssen even een duo vormde met Willemsen. "Verbijstering alom!!", tweette Holthof woensdag. "Deze ochtend bericht ontvangen van de federatie dat ik niet deelneem aan het WK, dat morgen start."

"Annelies Holthof heeft een schitterend seizoen achter de rug, die twee zilveren WB-medailles waren mooie prestaties", reageerde Mariën. "Sophie is momenteel echter fitter. Sophie en Elfje vormen nu het sterkste team. We gaan immers voor het hoogste resultaat."

De Belgian Bullets werken donderdagnamiddag de eerste twee WK-runs af. Zaterdag staan nog twee reeksen op het programma.