Ga naar de mobiele website
^ Top

Belgian Bullets stellen teleur in Igls

BELGA
Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen hebben in de zevende en voorlaatste Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Igls geen ereplaats weten te veroveren. De Belgian Bullets eindigde veertiende in een tijd van 1:47.76, dat was 1.62 na het Amerikaanse duo Elana Meyers Taylor en Kheri Jones. De tandem Vannieuwenhuyse-Aerts werd zeventiende (1:47.94).

Na het experiment tijdens de vorige WB-manche in Königssee, met remster Aerts in combinatie met Willemsen en Vercruyssen bij Vannieuwenhuyse, verschenen in Igls opnieuw de vaste combinaties aan de start. Een succes werd dat niet met een veertiende en zeventiende plaats. Winnares Meyers Taylor werd op het podium geflankeerd door de Canadese Kaillie Humphries (+0.25), de leidster in de WB-stand, en een andere Amerikaanse Jamie Greubel Poser (+0.39). Lien De Decker en Nel Paulissen werden 22ste en laatste. Het duo werd gediskwalificeerd na de eerste run.

In de WB-stand staat Willemsen met 776 punten op de tiende stek, Vannieuwenhuyse volgt op de dertiende plaats met 680 punten. De Decker is 25ste met 224 punten. Humphries blijft met 1.446 punten aan de leiding. Het WB-seizoen wordt van 17 tot 19 maart afgesloten met de manche in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, als belangrijke test voor de Olympische Spelen van komend jaar.

Meer over


Meld een bug