Ga naar de mobiele website
^ Top

Belgian Bullets openen seizoen met knappe tweede plaats in Altenberg

EPA
Pilote Elfje Willemsen en remster Sophie Vercruyssen zijn op de tweede plaats geëindigd in de Wereldbekermanche tweemansbob bij de vrouwen in het Duitse Altenberg, dat is de openingsmanche van het seizoen.

De Belgian Bullets loodsten hun nieuwe bobslee Maximus in 57.31 naar de vierde plaats in de eerste run, een snelle 57.10 leverde in de tweede run de tweede plaats op, goed voor een totaal van 1:54.41 en de tweede plaats in de eindstand. Willemsen en Vercruyssen waren zo slechts 74 honderdsten van een seconde trager dan de Canadese Kaillie Humphries (1:53.67), de regerende olympische kampioene. De derde plaats was voor de Amerikaanse Jamie Greubel Poser (1:54.72). An Vannieuwenhuyse stuurde de tweede Belgische bob in Altenberg in 1:55.18 naar de zevende plaats. Ze deed zo beter dan de Amerikaanse wereldkampioene Elana Meyers Taylor, die in 1:55.23 vrede moest nemen met de achtste en tevens voorlaatste plaats.

In de Wereldbekerstand komt Humphries logischerwijs aan de leiding, met 225 punten heeft ze een bonus van 15 punten op Willemsen. Haar zevende stek leverde Vannieuwenhuyse 168 punten op. De tweede manche van het seizoen vindt op 5 december in het Duitse Winterberg plaats, de thuishaven van de Belgian Bullets.

Photo News

Nieuwe geldschieter

De tweede plaats in Altenberg is een serieuze opsteker voor Willemsen en Vercruyssen, die in het tussenseizoen in financiële problemen zaten na het afhaken van de vorige sponsor. Met ABK bank werd er een nieuwe geldschieter gevonden, die zich bovendien wil engageren tot de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Ook de nieuwe bobslee blijkt mee te vallen en dus zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen.

Voor de Belgian Bullets was het de derde keer dat ze op het podium mochten in een Wereldbekermanche. Vorig seizoen waren ze goed voor zilver in Altenberg en Königssee. Op het WK in Winterberg bleven ze met een zevende plaats onder de verwachtingen. Op het EK greep Willemsen, toen nog met Annelies Holthof als remster, met een vierde plaats nipt naast de medailles.

Photo News
Photo NewsReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug