Belgen zondag in vier sporten in actie op Europese Spelen

Peter Denteneer
BELGA Peter Denteneer
Op de tweede dag van de Europese Spelen in Bakoe komen er zondag in vier sporten Belgen in actie. Triatleet Peter Denteneer is de enige onder hen die dat in een medaillerace doet. De start wordt om 9u30 lokale tijd (12u39 in België) gegeven.

Ook de kajakkers Laurens Pannecoucke en Lize Broekx, het mannenvolleybalteam en de turners beginnen er zondag aan. Pannecoucke treedt aan in de reeksen van de K1 1000 meter (vanaf 9u21 Belgische tijd), Lize Broekx in die van de K1 500 meter (vanaf 13u00). Ze doen dat ver van Bakoe. De kajakproeven vinden plaats in Mingachevir, op zo'n vijf uur rijden van de hoofdstad. Als Broeckx en Pannecoucke zich voor de halve finales plaatsen, mogen ze vanaf respectieveljk 15u30 en 16u08 opnieuw het water op.

De volleyballers treden in Bakoe aan met een jeugdig team. De "echte Red Dragons" moeten in de World League aan de slag. Om 14u30 Belgische tijd openen de jonge Belgen tegen Bulgarije.

Gaelle Mys, Cindy Vandenhole en Lisa Verschueren turnen de kwalificaties. Alle drie hebben ze een goede kans om zich ook voor de individuele finale te plaatsen, maar alleen de beste van hen zal die effectief kunnen turnen. In de finale is slechts één deelnemer per land toegestaan. Bij de mannen verdedigen Jimmy Verbaeys, finalist op de Olympische Spelen in Londen, Gilles Gentges en Luka Van den Keybus de Belgische kleuren.