Belgen blijven uitstekend presteren op EK snooker

Skalski speelde enkele weken geleden nog de finale van het BK in Sint-Truiden.
Ellen Demarré Skalski speelde enkele weken geleden nog de finale van het BK in Sint-Truiden.
De Belgen blijven het voortreffelijk doen op het EK snooker in Praag. Met vijf overwinningen in zes wedstrijden blijft iedereen op koers om zich te plaatsen voor de eindfase.

Enkel Jürgen Van Roy moest een nederlaag ondergaan. De 36-jarige uit Puurs moest met 4-2 zijn meerdere erkennen in de Maltees Aaron Busuttil, die breaks lukte 65, 55 en 110. Desondanks behoudt Van Roy kansen om zich te plaatsen op de hoofdtabel.

Jurian Heusdens en Tomasz Skalski behaalden een nipte zege. Zo won Heudens met 4-3 van de Schot Robert Carlisle. De 24-jarige uit Hasselt pakte in het zesde frame uit met een 126 break. Skalski kwam tegen de Oostenrijker Andreas Ploner 3-2 achter maar won de twee laatste frames voor een 4-3 overwinning.

Jans superieur
Bij de vrouwen was Wendy Jans nogmaals superieur. Met breaks van 40, 30 en 61 zette ze de Russische Gorbataya met 3-0 opzij.

Melissa Eens zette de Ierse Michelle French met 3-0 aan de kant en kan als debutant op het EK vrijwel zeker zijn van een plaats in de eindfase. Dit mag ook gezegd worden van Yvan van Velthoven, die op het EK Masters zijn derde 3-0 overwinning vierde na onder meer een 50 break.

Jurian Heusdens
Monique Limbos Jurian Heusdens
Yvan Van Velthoven
Ellen Demarré Yvan Van Velthoven
Wendy Jans
Ellen Demarré Wendy Jans
Jürgen Van Roy
Ellen Demarré Jürgen Van Roy

Uitslagen:
Vrouwen
Wendy Jans (Bel) - Irina Gorbataya (Rus) 3-0
Melissa Eens (Bel) - Michelle French (Ier) 3-0

Mannen
Aaron Busuttil (Mal) - Jurgen Van Roy (Bel) 4-2
Jurian Heusdens (Bel) - Robert Carlisle (Sch) 4-3
Tomasz Skalski (Bel) - Andreas Ploner (Pol) 4-3

Masters
Yvan van Velthoven (Bel)- Dragan Rosa (Kro) 3-0