BC Oostende eert Petrovic met intrekken shirtnummer

Veselin Petrovic (rechts) speelde negen seizoenen voor de kustploeg.
PHOTO_NEWS Veselin Petrovic (rechts) speelde negen seizoenen voor de kustploeg.
Basketclub Telenet Oostende trekt het truitje met nummer tien definitief in. De 15-voudige landskampioen doet dit uit respect voor Veselin Petrovic, negen jaar lang boegbeeld van de kustploeg tussen 2005 en juni 2014.

De Serviër, die ook de Belgische nationaliteit heeft, speelde de voorbije negen seizoenen voor Oostende en was er aanvoerder. De small forward won met Oostende vijf titels (2006, 2007, 2012, 2013, 2014) en vier bekers (2008, 2010, 2013, 2014). Eind juli kondigde hij aan dat hij niet inging op het voorstel van de kustploeg voor een tiende seizoen.

"Zijn onverschrokken inzet en 'nooit opgeven speelstijl' maakt hem een icoon in de geschiedenis van BCO", aldus voorzitter Arthur Goethals. "Hij leidde het team tijdens één van de meest succesvolle periodes in de clubgeschiedenis. Ook zijn bereikbaarheid voor de fans maakte van hem een vedette van het Belgische basket. Respect is een veelgebruikt en veel misbruikt woord in de sport. Maar het respect dat bestuur en supporters van BCO voelen voor Veselin, is echt op zijn plaats en komt uit ons clubhart."

Om 'Vessa' te eren, besliste de task force van BCO om hem de grootst mogelijke basketbaleer te bezorgen: als eerste speler in de geschiedenis van BCO werd zijn shirtnummer voor altijd ingetrokken. Op dinsdag 23 september, voor de Euroleague-kwalificatiewedstrijd tegen Lyon en onder het oog van NBA-vedette Tony Parker, zal Petrovic persoonlijk aanwezig zijn om zijn shirt in de nok van de Sleuyter Arena te zien ophangen.