Baseballer stormt als losgebroken stier naar tegenstander, met massale knokpartij tot gevolg

AFP

Het baseballduel tussen de Cincinnati Reds en de Pittsburgh Pirates in de Amerikaanse MLB is op een massale knokpartij uitgedraaid. Een bizarre actie van Cincinnati-pitcher Amir Garrett vormde de aanleiding. Na wat gekonkelfoes met enkele ploegmaats stormde Garrett plots als een losgebroken stier richting de dug-out van de tegenstander. Daarop begon hij in het wilde weg te slaan. Een halve Pirates-ploeg was nodig om de oproerkraaier in toom te houden, maar het kwaad was geschied. Ploegmaats van Garrett schoten hun makker te hulp, een gevecht in regel ontstond.

Wat de aanleiding voor de actie van Garrett was, blijft voorlopig onduidelijk. “Aan het einde van de rit gaat het erom om jezelf en je ploegmaats te beschermen”, liet de pitcher in een korte reactie optekenen.

Voor de goede orde: het baseballduel kende ook een einduitslag. De Pirates wonnen met 11-4.

AP
AP
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nicolas Van Hoecke

    Is bijna traditie in baseball.

  • gerard wauters

    De ster van de actie is die agent. Die draait letterlijk zijn rug naar de feiten.