Bart Swings zal deze zomer niet aan schaatstechniek werken

ANP
Bart Swings zal deze zomer geen stap op het ijs zetten. Terwijl zijn tegenstanders gebruik maken van de mogelijkheid om aan de schaatstechniek te werken, laat Swings die kans lopen. Dat meldt manager Bart Veldkamp van Team Stressless.

Swings zal de komende weken blijven skeeleren. Het is de laatste jaren gebruikelijk dat schaatsers in juni en juli trainingskampen op het ijs beleggen. Zo kan deze maand worden geschaatst in het Nederlandse Enschede. Volgende maand is er op de 400-meter-indoorbaan in het Zuid-Duitse dorp Inzell ijs beschikbaar.

Volgens Veldkamp moeten Swings en zijn coach Jelle Spruyt samen het "ideale plaatje" voor de voorbereiding op het schaatsseizoen samenstellen. Daarin past geen 'zomerijs'. Naar alle waarschijnlijkheid zal Spruyt het zonder assistent moeten stellen. Veldkamp maakte gisteren bekend dat hij wegens andere werkzaamheden niet langer zal optreden als coach. Hij bevestigde dat hij komende winter niet op het ijs actief zal zijn.

Wel is de manager nog bezig schaatsers voor de ploeg te zoeken en extra sponsors. Maar die speurtocht heeft vooralsnog geen succes. Swings doet volgende maand mee aan de Europese kampioenschappen inline, die in Oostenrijk worden gehouden. Het team van Powerslide heeft hem opgenomen in de ploeg die op 27 en 28 juni meedoet aan de 24 uur van Le Mans op skeelers. De dag daarvoor moet Swings het laatste examen van het studiejaar voor zijn studie burgerlijk ingenieur afleggen.