Bart Swings tweede in schaatsmarathon van Breda

Bart Swings
EPA Bart Swings
Bart Swings is in Breda als tweede geëindigd in een schaatsmarathon. De Nederlander Robert Post won de race over 125 ronden. Bob de Vries werd derde. Het was de achtste wedstrijd in de serie om de Nederlandse KPN marathon Cup. In totaal telt die reeks vijftien wedstrijden.

Swings maakt deel uit van een van de toonaangevende ploegen in het circuit en start regelmatig in de marathons. Een week geleden boekte hij wisselende resultaten bij de wereldbekerwedstrijden op de langebaan in Heerenveen. Na de kerstdagen gaat hij vijf dagen skeeleren in Portugal "om de batterijen op te laden". 

Voornaamste wedstrijden van het seizoen zijn de WK afstanden (in februari in Inzell) en het WK allround (in maart in Calgary).

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • roger landeloos

    Bart heeft de 11 Elfstedentocht in zen achterhoofd en dan is dit de beste voorbereiding,natuurlijk weet je nooit of die doorgaat maar je moet er wel elk jaar staan als hij doorgaat. Als belg opboxen tegen dat Nederlands geweld is al een prestatie op zich,waar zijn dan al die andere belgen dan als het toch maar amateurs zijn?

  • Pedro Gonzalez

    HET circuit van de amateurs in Nederland. Iedere week of soms meer dan één keer per week.