Bart Swings plaatst zich vlot voor finale massastart in Japan

AFP

Bart Swings heeft zich op de WB-manche schaatsen in het Japanse Tomakomai (in open lucht) geplaatst voor de finale van de massastart. De vice-olympisch kampioen in de minimarathon over zestien ronden won zijn halve finale in een sprint van het hele peloton. Een plaats bij de beste acht was al voldoende voor de finale. 

De Italiaan Andrea Giovannini, vorige week winnaar van de massastart tijdens de eerste WB in Obihiro, kon zich niet voor de finale kwalificeren. Hij werd negende.

In de andere halve finale, gewonnen door de Zuid-Koreaan Cheonho Um, werd Mathias Vosté gediskwalificeerd. Op de 500 meter in de B-groep kon Vosté zich evenmin onderscheiden: hij eindigde 20ste op 27 deelnemers in 37.18. Als enige schaatser klokte de Nederlandse winnaar Kjeld Nuis een tijd binnen de 36 seconden: 35.90.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Hoe kan ik me daarin vergissen? Zelfs in die discipline waar de groten hun neus voor ophalen, bereikt hij pas de derde plaats. Wanneer gaat hij na zeven jaar nu eens het hoogste podium halen in een of andere discipline van het langebaanschaatsen. Voor 1500, 5000 en 10.000 meter is hij bedroevend te licht bevonden in al die jaren.

  • Pedro Gonzalez

    Kans dat hij die finale wint. Het eerste in 7 jaar schaatsen. Is toch de discipline van de subtoppers en minder dan dat.