Bart Swings boekt derde skeelerzege in Las Vegas

PHOTO_NEWS
Na een lange solo heeft Bart Swings gisteren in Las Vegas een skeelermarathon in het kader van de Inline World Cup gewonnen. Swings verwees de Fransman Elton de Souza naar de tweede en Mauricia Garcia uit de Dominikaanse Republiek naar de derde plaats. Voor Swings was het zijn derde zege in Las Vegas, na winst in een puntenkoers over 10 km en een afvallingskoers over 20 km.

Vooraf werd gedacht dat het warme weer en de Colombiaanse skaters de voornaamste tegenstanders van Swings zouden zijn. Maar het was koud, er stond zondag op de open woestijnvlakte een stevige, wisselende wind en de Colombianen waren nergens.

Op het 2,7 kilometer lange, zeer fraaie Motor Speedway Circuit maakte Swings' land- en ploeggenoot Ferre Spruyt lang deel uit van een kopgroep van vier. Na een misslag en een daardoor omgeslagen enkel moest Spruyt echter de wedstrijd staken. Vervolgens begon Swings zijn winnende solo.

Swings zet over twee weken in Calgary het schaatsseizoen voort met het WK allround. Terug in Europa volgt dan, opnieuw twee weken later, de wereldbekerfinale in het Duitse Erfurt. Voor die laatste krachtmeting van de schaatsers in het post-olympische jaar heeft de Nederlander Sven Kramer al afgezegd.