Bart Aernouts pakt zege in Ironman die door vervuild water een duatlon werd

Twitter
Bart Aernouts heeft vandaag de Ironman van Hamburg op zijn naam geschreven. De Ironman werd door de organisatie ingekort tot een duatlon omwille van het door cadmium verontreinigde water in Hamburg. 

Aernouts finishte na 6 km lopen, 180 km fietsen en een marathon (42,195 km) in 7u05:26. De Antwerpenaar werd op het podium vergezeld door de Brit Joe Skipper (7u12:35) en de Zuid-Afrikaan James Cunnama (7u13:54).

Voor de 34-jarige Aernouts is het zijn derde succes in een Ironman, na eerdere zeges in Nice (2014) en Lanzarote (2017). Vorig jaar voegde hij ook de triatlon in het Duitse Roth, één van de oudste triatlons van het continent, toe aan zijn palmares. 

"Het was een zeer zware dag voor de benen", liet Aernouts na afloop optekenen. "De omstandigheden hebben een rol in mijn voordeel gespeeld, maar ik was ook gewoon heel sterk. Ik had tijdens het fietsen vertrouwen in mijn loopkwaliteiten, al weet je natuurlijk nooit hoe een marathon uitdraait. Ik wist dat de posities achter mij snel wisselden, maar heb me enkel op mezelf en mijn ritme geconcentreerd, zonder te forceren."

Bij de vrouwen was de zege voor de Australische Sarah Crownley (8u08:21). Er nam geen enkele Belgische atlete deel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.