Bart Aernouts na negende plaats in Hawaï: “Niet mijn beste dag, maar met vijfde keer top tien kan ik wel thuiskomen”

BELGA
Negende voor Bart Aernouts na alweer een inhaalrace in de Ironman van Hawaï. Vooraf hoopte onze 35-jarige landgenoot op een plaats bij de eerste vijf. Dat mocht helaas niet zijn. “Het was niet mijn beste wedstrijd”, vertelde Aernouts aan de telefoon vanuit Hawaï.

Tien minuten achterstand en een bijhorende 47ste na 3,8 kilometer zwemmen. Bart Aernouts wist meteen dat het een stevige dag zou worden in Hawaï. De tweede van vorig jaar is het als mindere zwemmer wel gewoon om aan een inhaalrace te beginnen, maar dat was van een nog ander kaliber. Goed wetende dat ze vooraan de wedstrijd hard zouden maken, was het aan Aernouts om op te schuiven. 

“Ik ben niet enorm tevreden. Twee van mijn drie disciplines waren minder. In het zwemmen kende ik een slechte start en viel ik er al vroeg af. Ik kwam alleen te liggen en moest me op kop zetten van een groep andere gelosten. Zo verlies je natuurlijk veel tijd. Het fietsen verliep wel goed. Ik kon gelijke tred houden met het tempo vooraan en daardoor opschuiven. Bij het keerpunt in Hawi had ik even een moeilijk moment en had ik het moeilijk om in mijn tijdritpositie te blijven liggen, maar daarna ging het weer goed.”

EPA

Het zorgde ervoor dat Aernouts als 18de in de tweede wisselzone kwam met dertien minuten achterstand op Frodeno. De top tien lag binnen handbereik, maar toch moest Aernouts tot vijf kilometer voor de aankomst op Ali’i Drive wachten om bij de eerst tien triatleten in de wedstrijd te komen. “Ik voelde snel dat het beste er van af was in het lopen. Ik had geen frisse benen meer. Er vertrokken sommige triatleten sneller dan mij, maar dan zie je gelukkig dat er nog veel gebeurt het laatste deel van de marathon. Ik ben vooral mentaal blijven knokken. Daarmee ben ik wel blij” 

“Fysiek had ik geen topdag die nodig was om mee te doen voor de eerste vijf”, gaat Aernouts verder. “De meesten hebben een superdag nodig om op het podium te komen en die was er vandaag niet voor mij. Negende is dan oké. Op acht deelnames haal ik nu toch vijf keer die plaats bij de beste tien binnen. Daar kan ik wel mee thuiskomen, denk ik. Frodeno? Indrukwekkend wat hij doet. Het is een kampioen, hé.”

BELGA
BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Segers

    Top prestatie

  • piet Bultynck

    Klasse!

  • Chris Drulle

    De iron man van Hawaï heeft hij nog niet gewonnen , maar Bart is waarschijnlijk de meest complete mannelijke sporter van ons land op dit moment . Proficiat met uw prestatie , Bart .