Bart Aernouts is de enige Belg bij BMC-Etixx Pro Triathlon in 2017

AP
Bart Aernouts zal ook in 2017 deel uitmaken van het BMC-Etixx Pro Triathlon-team. Aernouts is de enige Belg in het team van Bart Verhaeghe, dat nog bestaat uit acht buitenlandse triatleten.

De 32-jarige Aernouts, in 2014 nog Europees kampioen Ironman 70.3 en winnaar van de Ironman van Nice, kwam bij het team in 2011 na zijn wereldtitel in het duatlon (2010).

Het doel voor de volgende jaren voor het team is winst in de Ironman in Hawaï. "Dat willen we bereiken binnen de drie jaar", verduidelijkte algemeen manager Bob De Wolf.

Er kwamen in 2017 vier nieuwe gezichten bij het team, met name de 27-jarige Britse Emma Pallant, de 25-jarige Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson, de 29-jarige Duitser Maurice Clavel en de 25-jarige Zweed Patrik Nilsson.

Sofie Goos maakt na zes jaar geen deel meer uit van het team. Voor de 36-jarige Antwerpse, die in mei op training nog werd neergestoken, was er geen plaats meer. Ze vond ondertussen wel enkele nieuwe sponsors en gaat op eigen houtje voort.

BMC-Etixx Pro Triathlon-team 2017:
Bart Aernouts (BEL), Liz Blatchford (Aus), Will Clarke (GBr), Maurice Clavel (Dui), Romain Guillaume (Fra), Patrik Nilsson (Zwe), Emma Pallant (GBr), Ronnie Schildknecht (Zwi) en Amelia Watkonson (NZl)