Baeyens: "Niveau optrekken tegen Nederland"

BELGA
Dit weekend spelen de Belgische volleybalmannen twee keer in en tegen Nederland in het kader van de World League. Beide landen kenden een vlekkeloze start van de campagne.

De Red Dragons namen vier keer de maat van Finland. Ook Nederland mocht vier keer juichen: twee keer in de World League in en tegen Portugal, twee keer in de EK-kwalificatie tegen Spanje.

Bondscoach Dominique Baeyens is op zijn hoede. "Van de vier wedstrijden tegen Finland, speelden we eigenlijk alleen de tweede match op een heel hoog niveau. Natuurlijk ben ik tevreden dat we vier keer van Finland wonnen, maar we moeten zeker ons niveau opkrikken."

Dat een aantal Nederlandse spelers in de Belgische competitie uitkomt, maakt het wel makkelijker om Oranje te analyseren, zegt de Belgische coach. "Iemand als Van Harskamp heb ik dit seizoen zeker al tien keer gevolgd. We hebben iets meer basiskennis over hen dan over Finland twee weken geleden, maar alle ploegen weten tegenwoordig voldoende van mekaar. Ik kan je zeggen dat Nederland een zeer zware tegenstander wordt. Ik hou me ook niet bezig met gokken op één winstmatch van de twee. Wij hebben tegen Finland enkele matchen gewonnen op karakter. Maar we moeten ons basisniveau kunnen verhogen. Halen we een hoger niveau, dan kunnen we echt van veel ploegen winnen."

De duels tussen Nederland en België worden morgen (17u) en zondag (15u) in Den Bosch gespeeld.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA