Atletieklegende Michael Johnson verbouwereerd na vreemd manoeuvre: "Dit heb ik nog nooit gezien"

The Sun
De Ethiopische Fantu Worku deed zichzelf gisteren helemaal de das om. Op de London Anniversary Games leek de atlete op de 3000 meter aan het langste eind te trekken, maar ze misrekende zich compleet. Ze ging 200 meter te vroeg in de remmen, de zege was gaan vliegen. "Zoiets heb ik nog nooit gezien", stelde legende Michael Johnson achteraf. 

Worku, amper negentien jaar en aanzien als een groot talent, kon haar ogen niet geloven toen ze werd voorbijgesneld door haar concurrentes. De Keniaanse Lilian Kasait Rengeruk profiteerde optimaal, de Ethiopische vond de kracht niet meer om na de blunder zich opnieuw op gang te trekken en gaf er meteen de brui aan.

De commentatoren op het Britse BBC waren met stomheid geslagen. "Wat doet ze nu? Worku stopt met lopen. Waarom is ze in vredesnaam gestopt met lopen? Ik denk dat ze dacht dat daar de finish lag. Wat een schande", klonk het. 

Terwijl Worku zich afvraagt wat er zopas gebeurde, snelt iedereen haar voorbij.
AFP Terwijl Worku zich afvraagt wat er zopas gebeurde, snelt iedereen haar voorbij.

Ook na de race ging het maar over één gespreksonderwerp. Legende Michael Johnson - achtvoudig wereldkampioen op allerhande sprintnummers - was verbouwereerd na het bizarre manoeuvre. "Dat was zeer vreemd. Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien." Jessica Ennis-Hill, drievoudig wereldkampioene op de zevenkamp, vulde aan: "Het leek alsof ze tempo aan het maken was voor iemand anders. Maar wanneer ze stopte en achteruit keek, zag je ze vol ongeloof denken: 'wat gebeurt er hier?'" Vreemde taferelen daar, in het London Stadium. 

AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willem Van Grootven

  Was gewoon choko gelopen (pun not intended) en heeft zich vergist. Niet meer niet minder.

 • Jakke Troost

  De benzine was op

 • Ronny Severeyns

  Een finish midden in een bocht? Zelfs mensen zonder enige atletiekervaring weten dat dit niet kan. Omgekocht? Overdreven gegokt op winst of verlies?

 • Philippe Vander Haeghen

  Pilleke vergeten pakken waarschijnlijk.

 • Els De Baecker

  Kan gebreuren