Atleten gaan akkoord met nieuwe, grondig aangepaste sponsorconventie

Sebastien Smets - Photonews
De geselecteerde Belgische atleten voor het EK indooratletiek in Glasgow gaan akkoord met de vernieuwde sponsorconventie die de Belgische atletiekbond (KBAB) deze middag aankondigde in een persbericht. Het conflict is dus op zijn minst tijdelijk van de baan, alle acht individuele Belgische atleten en de twee aflossingsploegen reizen komende week af naar Schotland.

Midden vorige week ontstond zware commotie omtrent een nieuwe sponsorconventie die de KBAB de atleten voor EK indoor in Glasgow (1 tot 3 maart) verplichtte te ondertekenen. In een persbericht zondagmiddag liet de KBAB weten dat er een nieuwe conventie werd opgesteld. Daarmee gaan de atleten nu akkoord. Dat bevestigden zondag onder meer Wafel Sports, het managementbureau van Nafi Thiam en EK-gangers Thomas Van der Plaetsen en Cynthia Bolingo, en Jacques Borlée.

“Uit de conventie zijn alle geldboetes geschrapt”, zegt Kim Vanderlinden van Wafel Sports. Eerder dreigde de KBAB nog met boetes tot 20.000 euro voor atleten die de conventie niet respecteerden. “Daarnaast is ook de passage over de auteursrechten volledig verdwenen.” De Belgische atleten moesten in de eerste versie van het document nog hun portretrechten afstaan zonder dat daar een financiële compensatie tegenover stond.

De nieuwe conventie is een tijdelijke oplossing met oog op het EK in Glasgow, dat vrijdag van start gaat. De KBAB engageert zich om meteen na dat EK met de atleten aan tafel te gaan zitten om samen tot een gedragen oplossing op lange termijn te komen. 

Onder meer Nafi Thiam deed daaromtrent haar verhaal, lees haar relaas op DEZE PAGINA

Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludovic De Beuckeleer

  portret rechten zijn voor de persoon in kwestie en niet voor graaiers. verder waren die contracten zo opgesteld dat ze de atleten wurgden in hun sport, welke organisatie doet zoiets , juist een maffia organisatie.

 • Yannick Ceulemans

  Een kleine overwinning tegenover een gigantisch probleem binnen de bond dat aangepakt MOET worden.

 • willem merken

  En als we nu de atleten met hun trainers of vertrouwenspersonen alleen lieten gaan en de bobo's thuis laten. Die kunnen hun contacten ook wel bereiken via whatsap of twitter of e-mail (of kan dat te veel sporen achterlaten?) Besparingen weet je wel.

 • Seppe Cools

  Zoiets noemt een "wurgcontract".

 • Pierre Bos

  Overbodige ambtenaren die op de kap van atleten geld verdienen en niet anders kunnen verzinnen dan contraproductieve maatregelen.