Atleet Mo Farah kondigt comeback aan in Monaco

AFP
Mo Farah, de Britse atleet die zijn land in 2012 tweemaal goud bezorgde op de Olympische Spelen in Londen, heeft op de sociaalnetwerksite Twitter aangekondigd dat hij op 17 juni zijn comeback zal maken op de Diamond League-meeting in Monaco. De 32-jarige Farah had begin juni forfait gegeven voor de meeting in het Engelse Birmingham nadat zijn trainer werd gelinkt aan dopingpraktijken.

"Fijn om vandaag weer op de looppiste te staan in Frankrijk. Ik stoom me klaar voor mijn volgende race in Monaco", twitterde Farah, die op 7 juni besliste om niet deel te nemen aan de Diamond League-meeting in Birmingham, omdat hij "fysiek en emotioneel gekraakt was" nadat er een dopingonderzoek werd gestart tegen zijn trainer Alberto Salazar.

Niks te maken met doping
Na zijn forfait verklaarde de in Somalië geboren langeafstandsloper dat hij naar de Verenigde Staten zou gaan om de zaak te bespreken met Salazar, die in een BBC-reportage gelinkt werd aan dopingpraktijken. Farah wordt sinds de winter van 2011 getraind door Salazar, maar zou zelf niets met de affaire te maken hebben.