Artuur Peters meteen in top-tien van de wereld

BELGA
Artuur Peters heeft het op het WK kajak in Milaan met een zege in de B-finale in de K1 1000m uitstekend gedaan. De youngster zorgde daarmee voorlopig voor het beste Belgische WK-resultaat.

Peters, eerstejaarssenior en wereldkampioen bij de junioren, zette met een schitterende race de toon. De 19-jarige Belg nestelde zich meteen aan de leiding van het veld en gaf die niet meer uit handen. De Spanjaard Cubelos, vorig jaar achtste op het WK, finishte als tweede. Met dit resultaat bewees Peters dat hij wel degelijk tot de top-tien van de wereld behoort.

Jonathan Delombaerde en Joeri Weckx sprintten zich in hun C-finale van de K2 200m naar een zesde plaats, de 24ste in de eindrangschikking. Bij de vrouwen sloten Lize Broekx en Hermien Peters hun B-finale in de K2 500m af met een puike vierde plaats, de dertiende stek in totaal. "Door de dubbele inschrijvingen van bepaalde atleten kunnen er in de K2 500m nog enkele tickets voor Rio 2016 vrijkomen. Lize en Hermien maken door deze dertiende plaats een grote kans om binnen enkele weken te horen dat ook zij nu al een olympisch deelnameticket op zak mogen steken", hoopt Chris Vermeulen, topsportcoördinator van de Vlaamse kajaksport.

Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenberg sloten de ochtendsessie af met hun B-finale in de K2 1000m. Het olympisch duo finishte als derde en sluit dit WK met een eervolle twaalfde plaats af, waarmee ze net iets beter presteerden dan op het WK 2013.