Arnaud Art verbetert Belgisch record in polsstokspringen

BELGA
Arnaud Art heeft vanavond op de internationale atletiekmeeting van Luik het Belgisch record in het polsstokspringen verbeterd. De 25-jarige Art sprong naar 5m72 en deed zo beter dan de vorige beste prestatie (5m71), die ook op zijn naam stond. Art was al geplaatst voor het EK in Berlijn, dat van 7 tot 12 augustus plaatsvindt.

"Het voelt geweldig om hier in Luik een record neer te zetten", aldus Art. "Tien jaar geleden kwam ik hier als jonge toeschouwer. Nu richt ik mijn blik op het EK. Mijn doel is om me te plaatsen voor de finale, daarvoor moet ik dus de top 8 halen. Ik hoop het de atleten die net dat tikkeltje beter zijn dan ik, moeilijk te maken. Het zal ook wat afhangen van de vorm van de dag en geluk."

Robin Vanderbemden schreef de 300 meter op zijn naam. Hij bleef Jonathan Borlée en de Fransman Teddy Atine-Venel voor. "Ik voelde me tijdens de eerste 100 meter goed, zoals steeds", reageerde Vanderbemden. "Ik heb in de bocht niets speciaals gedaan omdat ik energie wilde sparen. Ik wist dat de laatste 100 meter zwaar zou zijn. Ik heb recent tweemaal de 400 meter gelopen en nu koos ik voor de 300 meter. Op die manier maak ik de overgang naar het EK, waar ik de 200 meter zal afwerken. Ik voel dat het met mijn conditie in stijgende lijn gaat met het EK in aantocht."

Jonathan Borlée moest vrede nemen met de tweede stek. "Ik ben tevreden over mijn start", legde hij uit. "Mijn finish was daarentegen heel slecht. Sinds ik teruggekomen ben van stage, gaat het minder. Ik kan het niet uitleggen, maar krijg de goede benen niet te pakken. Of ik me zorgen maak om het minimum op de 400 meter (45.89) te halen? Nee, met de tijden die ik op training neerzet is het mogelijk."

BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Is het maar dat? Internationaal betekent dat niets.

  • Jan Lanclus

    proficiat