Antwerp Giants op zucht van halve finale Champions League na nieuwe stunt in Rusland

Giants-coach Roel Moors.
BELGA Giants-coach Roel Moors.
De Antwerp Giants hebben de heenmatch van de kwartfinales in de Champions League basketbal overtuigend gewonnen tegen Nizhni Novgorod. Het werd 68-83 in Rusland. 

The Giants namen al snel een voorsprong en zetten de match naar hun hand.  Victors Sanders maakte een mooi punt bij een 2-2-stand en dat zette de Antwerpenaren aan om verder te gaan op dat elan. Ze liepen verder uit met Ismael Bako die de ploeg op sleeptouw nam. Aan het eind van het eerste kwart kregen de Russen nog de kans om wat dichterbij te komen met twee vrijworpen, maar slechts één ervan konden ze benutten. 21-27 in het voordeel van The Giants. 

Op het ritme van het eerste kwart duwde Antwerp meteen door en bracht het de Russen tegen de eigen ring. Toch is het Nizhni Novgorod dat met een driepunter terug aansloot, waardoor Antwerp weer aan de bak moest. De wedstrijd liep vanaf dan evenwichtiger, maar de Antwerpenaren verdedigden hun voorsprong succesvol en liepen nog wat uit. Een sterke Vladimir Dragicevic blokte fantastisch om in de wedstrijd te kunnen blijven. Na een gemiste driepunter van Youri Schopen kwamen de Giants voor het eerst op achterstand. Eerst maakte Dmitrii Uzinskii gelijk via een lay-up en nadien bezorgde diezelfde Uzinskii met een vrijworp voor de 40-39-stand. Een driepunter was het antwoord van Sanders, maar kort voor het einde van het tweede kwart werd het alsnog gelijk, 42-42.

De Giants doorbraken in het derde kwart de gelijke stand als eerste. Paris Lee zorgde voor een grotere voorsprong met een driepunter, 44-52. Tijd voor een time-out vond de trainer van Nizhni, in de hoop zijn team terug op gang te krijgen. Toch keken de Russen tegen tien punten achterstand aan en voelden de Antwerpenaren aan dat ze de meerdere waren. Naarmate de match vorderde, groeide ook het vertrouwen bij de Giants. Dat loonde in een langdurige voorsprong van tien punten of meer. Het publiek deed zijn best om de thuisploeg te blijven aanmoedigen, maar dat zette zich niet meteen om tot resultaten. Kendrick Perry uitte zijn frustratie door de bal aan het eind van het derde kwart hard weg te smijten bij een 50-62-stand.

Onverbiddelijk

De thuisploeg kreeg in het vierde kwart vaker moeite om de ambitieuze Giants af te stoppen, waardoor ze meer fouten begon te maken. Onverbiddelijk straften de Antwerpenaren dat af en liepen ze met hun positieve energie verder uit. Van Wijk verzilverde voor een time-out nog een counter die de Russen op een 61-74-achterstand bracht. Met nog een dikke drie minuten te gaan, leek de overwinning steeds dichterbij te komen. Meteen na de time-out bleven de Antwerpenaren scoren en kwam Nizhni Novgorod er niet meer aan te pas. Uiteindelijk werd de sterke prestatie beloond met een verschil van vijftien punten, 68-83 was de einduitslag.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rik Verlonddn

  Schitterend Op naar de halve finale Succes giants

 • Robert Vandepaer

  Absolute top,proficiat kan niet verbeterd worden. Dit is het resutaat van 2jaar hard werken Bedankt heel het giants team voor deze

 • Stefaan Smet

  Gewoonweg schitterend!! Wat een seizoen voor onze Giants!!

 • Guido van driel

  Absolute top. Proficiat Roel Moors en team !

 • FILIP COUVREUR

  Proficiat basketters !!