Antwerp Giants onklopbaar, ook Bergen door naar de tweede ronde

BELGA
Bergen heeft vandaag, op de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup basketbal voor mannenteams, het Franse ASVEL Villeurbanne geklopt. De Henegouwse club is daardoor geplaatst voor de tweede ronde. De Antwerp Giants, al zeker van deelname aan de tweede ronde, waren te sterk voor het Kroatische Cibona Zagreb. De troepen van Roel Moors zijn zo in poule B groepswinnaar met vijf zeges in vijf wedstrijden.

In groep A trok Bergen voor eigen publiek met 89-81 aan het langste eind tegen koploper Villeurbanne. Bij de thuisploeg was Belgian Lion Lionel Bosco het best bij schot met 24 punten. In de andere wedstrijd in poule A won Groningen met 78-71 van Körmend. In de stand leidt Villeurbanne met 9 punten voor Bergen (8), Körmend (7) en Groningen (6).

In de Lotto Arena leidden Michael Smith (22 punten, 7 rebounds) en Kwame Vaughn (19 punten) de Antwerp Giants met 82-69 voorbij Zagreb. In groep B blijft Antwerp met 10 punten aan de leiding. Zagreb is tweede met 8 punten, voor Benfica Lissabon (5) en Sopron (4). Benfica en Sopron zijn woensdag nog aan zet.

De eerste twee van elke groep en de beste vier derdes gaan door naar de tweede ronde (8 groepen van 4).