Antwerp Giants lijden eerste nederlaag bij kampioen Oostende

Photo News
De Antwerp Giants hebben vanavond op de achtste speeldag van de Euromillions League basketbal hun eerste nederlaag geleden. De Antwerpenaren gingen op bezoek bij landskampioen Oostende met 90-85 voor de bijl.

De Giants speelden in de Sleuyter Arena een sterke slotfase, maar Oostende inhalen lukte niet meer. De landskampioen neemt zo revanche voor de nederlaag in de Supercup in september. Antwerp Giants blijft ondanks de nederlaag leider, Oostende deelt de tweede plaats met Aalst en Bergen. De Ajuinen domineerden Leuven (106-88), terwijl de Henegouwers vrijdagavond al ruim wonnen bij Limburg United (57-73).

Luik slaagde er ook gisteren al in de rode lantaarn in de Euromillions League weg te schenken. De manschappen van coach Thibaut Petit klopten Brussels met 70-65 en maakten zo een einde aan een reeks van zes nederlagen op rij in de competitie. Limburg United is nu laatste.

Ook Spirou Charleroi blijft het moeilijk hebben. De Carolo's gingen in eigen huis met 62-78 de boot in tegen Willebroek en leden zo hun vijfde nederlaag in acht wedstrijden.

De negende speeldag start zaterdag 19 november met de Henegouwse derby tussen Bergen en Charleroi.

Photo News
Photo News