Ann Wauters zwaar onderuit met Braine in Euroleague

BELGA
Op de vijfde speeldag in groep B van de Euroleague basketbal voor vrouwenteams heeft Castors Braine een zware 49-73 nederlaag geleden tegen titelverdediger USK Praag. Bij de rust stond de Belgische kampioen al 24-35 in het krijt. In elk kwart waren de Tsjechen baas: 11-15, 13-20, 10-17, 15-21.

Bij Praag keerde Sonia Petrovic terug uit blessure en de Servische sterspeelster drukte meteen haar stempel op de wedstrijd met 29 punten. Daar kwam Ann Wauters niet bij in de buurt. Zij was met 13 punten de topscorer bij Braine. Celeste Trahan-Davis (10), Elin Eldebrink (9), aanwinst Donneka Hodges (7), Anastasia Logunova (4), Marjorie Carpreaux (4) en Sidney Spencer (2) namen de andere punten voor hun rekening.

De andere wedstrijden in groep B worden woensdag en donderdag afgewerkt. Na twee zeges en drie nederlagen is Braine met 7 punten voorlopig vijfde in de groep, na Ekaterinburg (8), Praag (8), Orenburg (7) en Kayseri (7) en voor Bourges (5), Gerona (5) en Krakau (4). Woensdag 2 december trekt Braine naar Bourges voor zijn wedstrijd van de zesde speeldag. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales. De vijfde en de zesde gaan door in de kwartfinales van de Eurocup.