Amerikaanse poker pro wint 15 miljoen dollar in Las Vegas

PokerStars
De Amerikaanse poker pro Daniel Colman heeft de tweede editie van de Big One For One Drop, het duurste pokertoernooi ter wereld. Met een inleg van 1 miljoen dollar trok dit zeer exclusieve toernooi een totaal van 43 spelers aan, waaronder enkel de beste spelers ter wereld.

Je hebt gewone pokertoernooien, maar daarnaast heb je ook de exclusiefste pokertoernooien die gespeeld worden in Las Vegas. Het is ondertussen het tweede jaar dat de Big One For One Drop georganiseerd wordt tijdens de World Series of Poker, het wereldkampioenschap poker. Een deel van het prijzengeld wordt geschonken aan "One Drop". Dit is een non-profit organisatie die is opgestart in 2007 door Guy Laliberté, de oprichter van Cirque du Soleil. De organisatie streeft ernaar om ervoor te zorgen dat water voor iedereen op de wereld toegankelijk is.

De eerste editie schreef de Amerikaan Antonio Esfandiari op zijn naam samen met de niet onbelangrijke eerste prijs van maar liefst $ 18.000.000. Antonio Esfandiari vloog toen helemaal naar de top van de All Time Money List. Dit is de rangschikking van de best verdiende pokerspelers ter wereld.

Deze tweede editie trok zoals gewoonlijk enkel de beste pokerspelers ter wereld aan, "la crème de la crème" van het pokerlandschap. Team PokerStars Pro Daniel Negreanu wist de finale tafel te starten met het de grootste chipstack. Samen bij hem aan tafel zat ook de Amerikaan Richard Allan "Rick" Salomon. Hij is een bekend producer en acteur, maar is vooral bekend om zijn voormalige relaties met Pamela Anderson en Paris Hilton.

De finale heads-up (één tegen één duel) werd gespeeld door Team PokerStars Pro Daniel Negreanu en Daniel Colman. Daniel Colman is een van de beste heads-up specialisten in de wereld. Laat in de nacht viel de beslissing en het werd Colman die de laatste pot naar zich toe mocht schuiven. De tweede plaats is voor Negreanu wat hem wel een hallucinant bedrag oplevert van maar liefst 8 miljoen dollar. Hierdoor steekt hij Antonio Esfandiari voorbij op de All Time Money List, met een totaal van 30 miljoen dollar aan live winsten. Dit jaar werd er 4,5 miljoen dollar geschonken aan "One Drop".

Hieronder vind u alle spelers die de geldprijzen gehaald hebben en de daarbij horende winsten:
 1. Daniel Colman 15 306 668 $
2. Daniel Negreanu 8 288 001 $
3. Christoph Vogelsang 4 480 001 $
4. Rick Salomon 2 800 000 $
5. Tobias Reinkemeier 2 053 334 $
6. Scott Seiver 1 680 000 $
7. Paul Newey 1 418 667 $
8. Cary Katz 1 306 607 $