Ga naar de mobiele website
^ Top

Amerikaanse bobsleekampioen Steven Holcomb overleden

Photo News
De Amerikaanse voormalige olympische bobsleekampioen Steven Holcomb is gisterochtend dood teruggevonden in zijn kamer in het Amerikaanse olympische trainingscentrum in Lake Placid, zo bevestigde het Amerikaanse Olympische Comité. De bobsleeër werd amper 37 jaar, de oorzaak van het overlijden werd niet bekendgemaakt.

"We zijn allemaal in shock door dit tragische overlijden", vertelde Scott Blackmunn, CEO van het Amerikaanse Olympische Comité. "Steven was een schitterende atleet. Met zijn persoonlijkheid was hij een inspiratie voor ons allen."

Holcomb nam voor de Verenigde Staten deel aan drie Olympische Winterspelen op rij, met als uitschieter goud op de Spelen van 2010 in het Canadese Vancouver in de viermansbob. Voor de VS was dat de eerste gouden medaille sinds 1948 in die discipline. Drie jaar geleden volgden op de Spelen in het Russische Sotsji nog bronzen medailles in de tweemans- en de viermansbob.

In zijn eerder verschenen biografie schreef Holcomb over zijn strijd tegen depressies en gaf hij toe in 2007 een zelfmoordpoging ondernomen te hebben, toen oogproblemen een einde dreigden te maken aan zijn carrière.

Photo News
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug