American Footballspeler Tom Brady toch weer geschorst, meer dan een jaar na incident

USA Today Sports
New England Patriots-quarterback Tom Brady moet toch vier wedstrijden schorsing uitzitten. Dat heeft de rechter in beroep bepaald. De American footballheld was geschorst vanwege 'Deflategate', een zaak waarbij de Patriots de ballen bewust niet hard genoeg opblies om ze makkelijker te vangen te maken.

Brady kreeg de straf vorig jaar opgelegd nadat de zaak rond de match voor de Super Bowl aan het rollen kwam. In januari kwamen Brady en de staf van de Patriots in opspraak toen bleek dat de ballen die ze gebruikte tijdens de match tegen de Indianapolis Colts niet in orde waren. Tijdens de rust ontdekten de scheidsrechters dat de ballen onvoldoende opgeblazen waren. The Patriots wonnen met 45-7 en mochten door naar de Super Bowl. Die wonnen ze ook.

Een rechter hief de schorsing in september op omdat NFL-baas Roger Goodell het recht niet zou hebben om Brady te schorsen. Volgens de beroepsrechter heeft Goodell echter de rechten gebruikt die hij volgens de arbeidsovereenkomst van de NFL-spelers heeft.

Brady zal zo de eerste vier matchen van het NFL-seizoen missen. In oktober zal de ster dus pas terug kunnen spelen.

EPA
USA Today Sports
EPA