Ally Pally ontploft: Fallon Sherrock stunt nu ook tegen klepper Suljovic op WK darts

Photo News
Fallon Sherrock schreef dinsdag geschiedenis door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het PDC WK darts. Vandaag pakte de 25-jarige Engelse opnieuw uit met een immense stunt. Sherrock klopte in de tweede ronde de Oostenrijker Mensur Suljovic, nummer 11 op de wereldranglijst.

“Suljovic is één van de beste darters ter wereld en ik kijk er erg naar uit om tegen hem te spelen. Maar hij gaat de zege niet zomaar cadeau krijgen”, klonk het vooraf bij Sherrock. Gelijk had ze. Sherrock was superieur op haar dubbels en sleepte zowaar de eerste set in de wacht. Alexandra Palance ontplofte.

Het publiek koos de kant van Sherrock, die ook de eerste twee legs in de tweede set pakte. Suljovic plots in vieze papieren. De Oostenrijker moest een versnelling hoger schakelen. En dat deed hij ook. Drie winnende legs op rij, de tweede set ging naar hem.

1-1 dus, maar Sherrock was niet van slag. Integendeel. De Engelse bleef geweldig spelen en trok het laken naar zich toe in de derde set: 2-1. Op naar een nieuwe stunt? Stel je voor. Ally Pally geloofde er alvast in.

In het vierde bedrijf ging het lange tijd gelijk op. ‘t Stond 2-2, waarna een beslissende leg volgde. Suljovic liet een 79-uitworp onbenut, Sherrock sloeg vervolgens wél toe. Uitgerekend met een finish in de bullseye. Haar uitworppercentage: 69%. Straf. In de derde ronde treft ze Chris Dobey, de nummer 22 van de wereld. Hoelang duurt dit sprookje nog?

Photo News
Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martijn Leuwerink

  Fantastisch! En natuurlijk is er voordeel voor mannen ongeacht wat soms ontkend wordt hier. Darten is wel degelijk een fysieke sport. Het gaat om spiercontrole tot in detail. Van nature hebben mannen hier gewoon meer controle over. En daar komt de vraag naar mentale kracht nog bij... Juist daarom zo ongekend dat dit haar lukt!

 • Anne Onsia

  Het is een gemengde sport net omdat er geen gender-voordeel is. Behalve misschien dat werkloze mannen die op café rondhangen meer kunnen oefenen dan de vrouwen die hun huishouden er nog bij moeten nemen.

 • Bart De Kort

  Ik begrijp eigenlijk niet echt goed waarom men hier nu zo over doet. Als een vrouw bv een man zou verslaan in een fysieke sport, dan zou dit inderdaad heel groot nieuws zijn. Maar darts heeft totaal niets met fysiek te maken, net zoals bv biljarten. Dus ik zie niet in waarom een vrouw dit minder goed zou kunnen dan een man.

 • Maarten Boff?

  Waarom vind men dit zo onwaarschijnlijk dat een vrouw wint . Het is pijltjes gooien naar een bord dus denk dat een vrouw dat net zo goed kan als een man .

 • Tom De Ruysscher

  Mooi mooi!!