Alex Zanardi zet herstel voort in revalidatiecentrum

AFP
Handbiker Alex Zanardi is vandaag overgebracht naar een neurologisch revalidatiecentrum, zo maakte het ziekenhuis van het Italiaanse Siena maandag bekend. Daar verbleef de 53-jarige Zanardi meer dan een maand, nadat hij met zijn handbike op volle snelheid tegen een vrachtwagen was gebotst.

Nadien werd hij meermaals geopereerd en lag hij lange tijd in kritieke toestand in een kunstmatige coma. Vijf dagen geleden werd hij uit die coma gehaald. "Na vijf weken in ons ziekenhuis is zijn toestand stabiel genoeg om een verplaatsing naar een neurologisch centrum toe te staan", liet Valtere Giovannini, algemeen directeur van het ziekenhuis, in een mededeling weten.

De viervoudig paralympisch kampioen en voormalig autopiloot was in de jaren negentig een F1-piloot bij de renstallen Jordan, Minardi, Lotus en Williams. In 2001 verloor hij beide benen bij een ongeval op de Duitse Lausitzring toen hij deelnam aan de Champ Car. Voordien was hij in 1993 bij een zware crash op het circuit van Spa-Francorchamps met de schrik vrijgekomen.

Zanardi ging na zijn ongeval door met racen in aangepaste auto's. Hij legde zich ook toe op het handbiken. Als handbiker won hij twee keer goud op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 en twee keer goud op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. 

EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.