Acrogymnasten Vastavel en Cassamajor zitten aan drie keer zilver

Het duo pakte vrijdag ook al zilver
BELGA Het duo pakte vrijdag ook al zilver
Acrogymnasten Yana Vastavel (15) en Solano Cassamajor (19) hebben vandaag op de Europese Spelen in Bakoe hun derde zilveren medaille veroverd in de finale van de balanscompetitie voor gemengde duo's. Eerder behaalde het Belgische duo al zilver in het allround en in de tempocompetitie.

Het Belgische koppel kreeg in de finale van de balanscompetitie een waardering van 28.930 punten. Het goud ging naar de Russische tandem Marina Chernova en Georgy Pataraya. Zij verzamelden 29.760 punten. Het podium werd vervolledigd door de Britten Hannah Baughn en Ryan Bartlett (28.260 punten).

Superblij
"Wij zijn superblij", reageerde Cassamajor. "Het is fantastisch, drie medailles in drie onderdelen. Dat was ons doel in Bakoe. Onze opdracht is vervuld. We mogen blij zijn met het zilver. De Russen waren heel sterk, het verschil met hen was toch groot. Vandaag was onze prestatie voldoende. We mogen niet klagen."

EK
Na hun vakantie werken Vastavel en Cassamajor toe naar het EK in het Duitse Riesa (25/09-04/10). Om daar goud te behalen, moet het duo de jury een moeilijker programma voorschotelen. "Ik geloof dat mijn elleboogblessure dan helemaal achter de rug zal zijn", stelde Vastavel. "De moeilijkheidsgraad bij de Russen ligt één punt hoger dan bij ons, wat enorm is", vervolgde Cassamajor. "We gaan hard trainen om op het EK goud te behalen."


REUTERS
REUTERS
REUTERS