Aangevallen Sofie Goos: "Dader zei nog twee keer sorry"

Sofie Goos.
Sofie Goos.
"Ik liep harder dan hij en ging naast hem lopen en sprak hem nog eens aan: 'Stop eens, waarom doe je zoiets?' Hij keek me aan en zei twee keer sorry." De triatlete Sofie Goos, die gisteren op klaarlichte dag met een mes werd gestoken in het Antwerpse Park Spoor Noord, deed vanmiddag telefonisch haar verhaal aan de Antwerpse regionale zender ATV. Uit een scanneronderzoek is volgens VTM Nieuws gebleken dat de inwendige bloeding onder controle is, maar toch moet Goos nog enkele dagen op intensieve blijven ter observatie.

Goos was gisterenmiddag aan het trainen in Park Spoor Noord, in het noorden van de stad, toen ze een messteek in haar onderrug kreeg en veel bloed verloor. Ze werd geraakt in haar nier en moet een week op intensieve zorgen verblijven. De 26-jarige dader werd snel opgepakt en vanmiddag aangehouden voor poging tot moord. Het zou gaan om een man met psychische problemen. Er zal een psychiater worden aangesteld om de geestestoestand van de verdachte te onderzoeken.

Goos vertelt in het interview met ATV hoe ze een man voorbijliep die haar ten val probeerde te brengen. "Ik passeerde al lopend een man, zonder oogcontact of verbaal contact. Maar ik zag wel dat hij een stap naar voor zette en ik voelde iets in mijn rug. Iets heel branderig, net elektriciteit. Dus ik dacht dat ik werd aangevallen met een tasergun. Ik loop naar die man en zeg: 'Hé, stop eens!' Ondertussen begon hij weg te lopen. Ik liep harder dan hem en ging naast hem lopen en sprak hem nog eens aan: 'Stop eens, waarom doe je zoiets?' Hij keek me aan en zei twee keer sorry."

"Hand was heel rood"

Goos had op dat moment nog niet in de gaten dat ze was neergestoken. "Het was de vrouw in de auto die ons volgde die ineens riep: 'Schatje, jij bloedt erg hard uit je rug.' Ik voelde toen aan mijn rug en zag dat heel mijn hand rood was. Op dat moment besefte ik pas dat het een messteek was en ben ik mijn helfdhaftigheid wel verloren. Maar ik wil de dader nog wel eens zien en nog eens spreken."

Goos verblijft nog steeds in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. "Mijn nier is aan flarden gestoken. Er zijn ook inwendige bloedingen, daarom lig ik nog op intensieve zorgen." Ze is er wel van overtuigd dat het seizoen voor haar nog niet gedaan is. "Ik was nu net aan het opbouwen en er stonden de komende vijf weken drie belangrijke wedstrijden op het programma. Die moet ik nu schrappen. Maar het is zeker niet einde seizoen. Ik heb nog een doel in augustus: de volledige triatlon in Zweden. Daar ga ik nu heel hard voor werken."

'Ik voelde aan mijn rug en zag dat heel mijn hand rood was. Op dat moment besefte ik pas dat het een messteek was en ben ik mijn helfdhaftigheid wel verloren'

Sofie Goos