Aalstar verliest in Italië, Antwerp wint in Bergen

Op de vijfde speeldag in de tweede groepsfase van de Eurochallenge basketbal voor mannenteams heeft Aalstar gisteren een 101-66 nederlaag geleden bij het Italiaanse Brindisi. Bij de rust was de schade nog tot vijf punten beperkt: 46-41.

Het Roemeense Targu Jiu en het Kazachse Astana spelen vandaag de tweede wedstrijd in groep I. Targu Jiu, Brindisi en Aalstar staan momenteel met 7 punten achter hun naam, Astana heeft er 6. Volgende week dinsdag trekt Aalstar naar Astana op de laatste speeldag.

In groep L werd het Belgische duel tussen Bergen en Antwerp met 77-84 gewonnen door de bezoekers. Bij de rust stond thuisploeg Bergen nog één punje voor (47-46). Door de nederlaag is Bergen uitgeschakeld. Antwerp maakt wel nog kans, maar het moet dan wel met meer dan vijftien punten verschil gaan winnen bij het Russische Krasnoyarsk, dat dinsdag het Turkse Trabzonspor met 96-82 versloeg. Trabzonspor is met 9 puten leider, voor Krasnoyarsk (8), Antwerp (7) en Bergen (6). De eerste twee van de groep gaan door.