Aalstar en Antwerp geven voorsprong weg, Bergen wint wel

Okapi Aalstar heeft gisteren op de vierde speeldag in de tweede groepsfase van de Eurochallenge basketbal voor mannenteams een 82-84 nederlaag geleden tegen het Roemeense Energia Targu Jiu. Bij de rust stond Aalstar 39-38 voor en na het derde kwart was dat 65-56. In het slotkwart bleken de Roemenen met 17-28 echter toch te sterk.

In de andere wedstrijd in groep I nam Astana met 83-75 de maat van het Italiaanse Brindisi. Targu Jiu gaat met 7 punten aan de leiding in de groep, Astana en Kazan, die allebei twee keer wonnen en twee keer verloren, volgen met 6 punten. Brindisi heeft er 5. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

In groep L verloor ook Antwerp, nadat het bij de rust op voorsprong stond. Het Turkse Trabzonspor bleek met 72-90 een maatje te groot. Na de eerste twintig minuten was dat nog niet duidelijk: 42-40. Bergen maakte in dezelfde groep dan weer een forse achterstand goed. Het won met 83-88 bij het Russische Krasnoyarsk. Bij de rust stond Bergen nochtans 45-33 in het krijt en kort voor het einde van het eerste kwart was het verschil zelfs 17 punten: 28-11. Trabzonspor is met het maximum van 8 punten de ongenaakbare leider en heeft de kwalificatie voor de kwartfinales al op zak. Krasnoyarsk is met 6 punten tweede, Bergen en Antwerp hebben er allebei 5.