5,8 miljoen euro: Khabib strijkt morgen drie keer meer op dan toen hij vorig jaar McGregor klopte

Khabib klopte vorig jaar in oktober McGregor. Dit weekend staat hij voor het eerst opnieuw in de octagon.
AP Khabib klopte vorig jaar in oktober McGregor. Dit weekend staat hij voor het eerst opnieuw in de octagon.
En of zijn rivaliteit met Conor McGregor loont. Khabib Nurmagomedov (30), UFC-vechter uit Dagestan, stapt zaterdag voor het eerst opnieuw in de octagon na dat beruchte duel tegen ‘The Notorious’ bijna een jaar geleden. Dustin Poirier is zijn tegenstander, maar vooral: Khabib zal 5,8 miljoen euro aan de kamp overhouden. Het drievoudige van wat hij opstreek na zijn zege tegen McGregor.
Dustin Poirier.
REUTERS Dustin Poirier.

De trashtalk vóór Khabib vs Conor was ongezien, net als de chaos die meteen na de kamp ontstond in Las Vegas. En ook in de maanden na de kamp deden de twee kemphanen er alles aan om hun rivaliteit levendig en actueel te houden, waarbij vooral McGregor de kroon spande - hoe kan het ook anders. Zo spotte hij met de godsdienst van de diepgelovige moslim Nurmagomedov en vergeleek hij zijn gesluierde vrouw met een handdoek. Maar ook Khabib liet geen mogelijkheid onbenut om de Ier te schofferen, laatst nog toen een filmpje viraal ging waarin McGregor een bejaarde man op café sloeg omdat die louter weigerde van Conors whiskey te drinken. “Vandaag slaat hij een oude man in het gezicht, wat zal het morgen zijn? McGregor verdient maar één plaats: de gevangenis.”

McGregor deze zomer op vakantie met zijn partner Dee Devlin in Italië.
Photo News McGregor deze zomer op vakantie met zijn partner Dee Devlin in Italië.

Enerzijds is al dat gescheld van bedenkelijk allooi, anderzijds legt het de twee geen windeieren. Zo is de marktwaarde van Khabib de lucht ingeschoten en zal hij voor zijn optreden in UFC 242 maar liefst 5,8 miljoen euro opstrijken. Een jaar geleden was dat ‘slechts’ 1,95 miljoen euro. Niet slecht voor een kamp van maximum 25 minuten en voor iemand die er omwille van zijn geloof geen persoonlijke sponsorcontracten op kan nahouden met bijvoorbeeld gokkantoren of alcoholmerken.

Fans van Khabib in Abu Dhabi.
REUTERS Fans van Khabib in Abu Dhabi.

Plaats van gebeuren morgen is ‘The Arena’ in Abu Dhabi. Onder de aanwezigen: de vader van Khabib, een gewezen soldaat uit het leger van Dagestan die er bijzonder trots op is dat zijn zoon zich van gewone vechter opgewerkt heeft tot wereldster. “Voor twee miljoen dollar doen we het niet meer. Want nu zijn ‘wij’ de besten. We hebben de besten geklopt en zijn klaar om tegen de besten te vechten. We weten dat we populair zijn. Dat zal je zien wanneer we morgen de arena binnenstappen en wanneer Poirier dat doet.” De Amerikaan Justin ‘The Diamond’ Poirier, net als Khabib 30 jaar, is momenteel de interim-kampioen bij de lichtgewichten. Een titel die Khabib kwijtspeelde door een schorsing omwille van zijn aandeel in de chaos na de kamp tegen McGregor.

Khabib in Abu Dhabi tijdens een sparringkamp die ‘open’ was voor het grote publiek.
REUTERS Khabib in Abu Dhabi tijdens een sparringkamp die ‘open’ was voor het grote publiek.

De aanwezigheid van zijn vader zorgt voor extra motivatie bij Khabib, mocht dat nog nodig zijn. “Voor het eerst zal hij zich in mijn ‘hoek’ bevinden”, sprak Khabib. “Voor mijn kampen in de States kreeg hij nooit een visum, voor Abu Dhabi heb je dat als Rus niet nodig. Er zullen dus ook veel van mijn vrienden zijn. Ik kan niet wachten om voor het eerst in hun gezelschap het beste van mezelf te geven.”

Khabib in Abu Dhabi.
AP Khabib in Abu Dhabi.

McGregor tijdens een sparringwedstrijd in april:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel De Maesschalck

  Dus om op mekaars bakkes te slaan krijgen die idioten met het IQ van mijn pink meer dan 5 miljoen ?????????? Complete waanzin. Zal waarschijnlijk weer niet geplaatst worden want ik heb al te veel negatieve commentaar over dat zendertje uit Vilvoorde geschreven. Zo zie je maar wat voor een lafaards er in Vilvoorde en omstreken zitten. Zelfs kritiek kunnen ze niet verdragen.

 • Ron Visser

  Guido, dit is geen Amerikaans worstelen. Ik wil wel even zien wat jij kunt incasseren van Khabbib of McGregor, ik vermoed dat het er dan uitziet alsof ze bijna niet gesslagen hebben en dat jij dan doet alsof het hard aankwam

 • Luc Le Moine

  Guido, je redenering klopt niet. Kabib is ongeslagen...

 • Peter Rouchet

  Met dat geld kan hij veel vluchteling geloofsgenoten in Dagestan opvangen! Zou echt een teken van vrome geloofheid zijn!

 • guido vermeyen

  Eerste regel: doe alsof je heel hard mept...en doe alsof dit heel hard aankomt, ....elk op beurt laten winnen, de fans of toeschouwers hebben niets in de gaten...word daardoor stinkend rijk..tweede regel...er is er geen.