400 miljoen euro in tien jaar, of 109.563 euro per dag:
NFL-ster Mahomes schrijft geschiedenis met nieuw monstercontract

EPA
American footballspeler Patrick Mahomes wordt de bestbetaalde speler in de National Football League (NFL). De 24-jarige quarterback kwam een contractverlenging tot en met 2031 overeen met zijn club Kansas City Chiefs ter waarde van 450 miljoen dollar (400 miljoen euro), meldde sportzender ESPN.

De Texaanse quarterback werd in 2017 gedraft door de Chiefs. Het jaar nadien werd hij uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de NFL en dit jaar leidde hij zijn team naar winst in de Super Bowl. Waar hij ook nog een keertje werd uitgeroepen tot MVP. Nu gaat hij het laatste jaar van zijn rookie-deal (die hem 22 miljoen euro zal opgeleverd hebben) in, maar hij krijgt dus boter bij de vis. Hij vangt de komende tien jaar 400 miljoen euro - omgerekend komt dat op zowat 109.563 euro... per dag. Als hij zijn contract uitdient, zal hij in 2031 alles bij elkaar 477,6 miljoen dollar (of 422 miljoen euro) hebben vergaard. Met bonussen erbij kan hij in totaal zelfs afklokken op 503 miljoen dollar (of 445 miljoen euro). Goed geboerd.

Mahomes krijgt zo ineens ook het grootste contract in de professionele sportwereld in Noord-Amerika. Meer dan het contract voor 12 jaar van 426,5 miljoen dollar dat honkballer Mike Trout in 2019 tekende bij de Los Angeles Angels. Ter vergelijking: NBA-ster LeBron James tekende vorig jaar een contract voor vier jaar bij de LA Lakers ter waarde van 154 miljoen dollar (zowat 136 miljoen euro). LBJ reageerde trouwens al ludiek op het nieuws: “Proficiat broeder! Kan jij me vijf dollar lenen?”

Met zo’n cijfers komt Mahomes evenwel nog niet in de buurt van pakweg Lionel Messi. De sterspeler van FC Barcelona is met zijn huidige contract zeker van 104 miljoen euro per jaar - zonder bonussen. Cristiano Ronaldo (Juventus) is jaarlijks zeker van minstens 60 miljoen euro.

Lees ook.

Ronaldo eerste voetballer in illustere rij sportmiljardairs. Maar hoe vergaarden ‘CR$’, Jordan, Mayweather en co hun fortuin? (+)

Cijfers die doen duizelen: Federer straks vierde sportmiljardair, slechts één zevende komt uit prijzengeld

AP
EPA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Geen enkele argumentatie kan dit verrechtvaardigen. Er zijn wetenschappers die van veel meer nut zijn voor de hele samenleving en het met een heel becheiden loon moeten stellen. Waarom zou wat hij kan meer waard zijn dan wat iemand in een echt nuttig beroep kan. Gewoon decadente uitwassen van een ontspoorde ultrakapitalistische neoliberale samenleving. En het bijna geindoctrineerde publiek houdt dat in stand.

 • jozef van riel

  Inderdaad Jos & Isaiah. Maar 400 milj. dollar op 10 jaar is er een beetje over, toch?

 • Jos driesen

  Juist geformuleerd isaiah. Alleen sommige mensen begrijpen dat niet, en dat zijn dan meestal de mensen die ook niks speciaal kunnen. Das toch logisch. Je kan toch niet aan de band werken en 400miljoen verdienen op 10 jaar... maar wat dieje gast kan, das uitzonderlijk. Dus ja... das het grote verschil denk ik beste Ilse. Afgunst word je zelf heel ongelukkig van.

 • Frank Coussement

  En hoeveel geld hebben ze over voor armoedebestrijding in de wereld? Niks volgens meneer Kareem want daar is geen vraag en aanbod.

 • Isaiah Kareem

  Helemaal verdiend! Ja iedereen werkt en nee niet iedereen doet z’n best. Dit is gewoon simpel vraag en aanbod. Niet iedereen kan wat hij kan, wij als publiek willen ervoor betalen. Dat de clubeigenaren 260 miljoen krijgen los van het succes van de club praat niemand over. Zolang wij willen consumeren voor die prijs, verdienen ze dat geld. De NFL draait 14 mld omzet omdat wij (lees: vooral Amerikanen en sommige Nederlanders hier haha) ervoor willen betalen