18-jarige ziet Belgisch record dat ze van Kim Gevaert afsnoepte afgekeurd door technisch probleem

Kim Gevaert.
BELGA Kim Gevaert.
Het Belgisch juniorenrecord (U20) op de 100 meter dat de Genkse Rani Rosius afgelopen maandag afsnoepte van Kim Gevaert, kan niet gehomologeerd worden door een technisch probleem. Dat bevestigde Ludwig Peetroons, Algemeen Directeur van de Vlaamse Atletiekliga.

Rosius liep het BR van 11.45 op het provinciaal kampioenschap atletiek van de provincie Limburg. Een onderzoek van de startapparatuur wees de afgelopen dagen echter uit dat er iets niet klopte. De technologie werkte niet naar behoren, waardoor in drie reeksen van de 100 meter iedereen een te snelle tijd kreeg toegewezen. Het BR van Rosius kan dus niet gehomologeerd worden en blijft nog even op naam staan van Kim Gevaert, die 11.52 klokte.

Met haar 11.45 plaatste Rosius zich maandag ook voor het EK voor junioren in Zweden in juli, maar ook die kwalificatie is niet geldig. Ze krijgt de komende maanden wel nog verschillende kansen om zich alsnog te plaatsen, want de limiet lijkt met 11.65 binnen haar mogelijkheden te liggen. Het persoonlijk record van Rosius bedraagt, na schrapping van haar chrono van maandag, 11.78.

 Een jonge Kim Gevaert.
PHOTO NEWS/MOSSIAT DIDIER Een jonge Kim Gevaert.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Van Halen

    Als het meettoestel verkeerd is afgesteld is men niet zeker dat ze sneller heeft gelopen dan Kim Gevaert.

  • Hugo Craen

    Vind ik écht niet kunnen.. Ben je eerst recordhouder, en vervolgens is t van oeps, technisch foutje..

  • Chris Marien

    Erg